Intimacy, onder die noemer exposeer ik vanaf 2 oktober een uitgebreide selectie portretten en dansfoto’s in tHuis aan de Amstel in Amsterdam.

In de mijn werk reflecteer ik op de vraag wat er gebeurt als in een ontmoeting tussen mensen de tijd even wordt stilzet. Mijn foto’s zijn ‘langzame opmerkingen in een snelle tijd’, een motto dat ik ontleen aan de Hongaarse schrijver György Konrad. Door te vertragen ontstaat ruimte voor een vrije stroom van fotografische beelden waarin intimiteit en kwetsbaarheid naar voren kunnen komen.

Mijn portretten zie ik als mijmeringen: welke beelden laten we van onszelf zien aan de buitenwereld en wat gaat er achter die maskers schuil? In mijn dansfoto’s draait het voor mij om de expressieve kracht van het menselijk lichaam. Rauwheid, intimiteit en fijnzinnige esthetiek komen in dans prachtig samen. De woordeloze en subtiele oertaal die dansers spreken, is en blijft een van mijn grote inspiratiebronnen

De expositie is van 2 oktober tot 24 december 2022 te zien in ‘tHuis aan de Amstel, Korte Ouderkerkerdijk 45, 1096 AC Amsterdam.

Feestelijke opening: zondag 2 oktober om 15.30-17.30 uur.