Over Michiel

Foto: Liza Szatola

Goed kijken, dat is de rode draad in mijn leven. Tekenen, schilderen en fotograferen doe ik al van jongs af aan. Ook later in mijn leven bleven nieuwsgierigheid en goed kijken mijn belangrijkste drijfveren. Eerst als journalist en nu als zelfstandig fotograaf en coach. De medemens met al zijn eigen-aardigheden blijft mij intrigeren.

 

In mijn coachingspraktijk richt ik me op mensen die, vaak na een persoonlijke crisis, op zoek zijn naar antwoorden op de vraag wie ze nu werkelijk zijn. En wat hun leven betekenis geeft. Meer informatie vindt je hier.

 

In mijn fotowerk staan portretten, moderne dans en de natuur centraal. Waarbij in die natuur vaak toch weer een mens opduikt, zichtbaar of onzichtbaar. In veel van mijn werk balanceer ik op de grens tussen scherpte en onscherpte, omdat juist in de imperfectie vaak een poëtische schoonheid naar boven komt. Mijn foto’s, waaronder veel zwart-wit portretten, verschenen onder meer in Het Financieele Dagblad, FD Persoonlijk Magazine, HP/De Tijd en de Uitkrant.

In 2018 exposeerde ik mijn dansfoto’s in cultureel centrum DeMess in Naarden. Daarnaast nam ik de afgelopen jaren deel aan diverse groepsexposities. In 2016 werd ik genomineerd voor de Dansfoto van het Jaar. Mijn natuurfoto’s exposeerde ik in 2019 in galerie De Kunstraad in Boekel.

Vanaf medio oktober exposeer ik fotowerk in galerie De Zocherlounge in Bloemendaal. Daar zal onder meer voor mijn recente serie ‘Corona Shadows’ te zien zijn. Een visueel dagboek dat ik bijhield in de eerste maanden na de corona-uitbraak.

Vanaf maart 2021 is een nieuwe selectie van mijn dansfoto’s te zien in tHuis aan de Amstel in Amsterdam.

Voor een overzicht van mijn fotowerk mijn klik hier

Daarnaast ben ik actief als docent fotografie. Ik geef workshops voor fotografen die verdieping zoeken in hun werk en begeleidt ook fotografen individueel.

 

Voordat ik mij helemaal richtte op fotografie en coaching was ik 35 jaar in dienst bij het Het Financieele Dagblad, als schrijvend journalist, als adjunct-hoofdredacteur en als fotograaf. De laatste jaren richtte ik mij voor het FD vooral op grotere interviews, onder meer met schrijvers, filosofen en andere denkers. Daarnaast was ik columnist en opinieredacteur.

Al mijn fotowerk is te koop, prijzen op aanvraag. Voor contact daarover klik hier