Over Michiel

Foto: Liza Szatola

Goed kijken, dat is de rode draad in mijn leven. Tekenen, schilderen en fotograferen doe ik al van jongs af aan. Ook later in mijn leven bleven nieuwsgierigheid en goed kijken mijn belangrijkste drijfveren. Eerst als journalist en nu als zelfstandig fotograaf en coach. De medemens met al zijn eigen-aardigheden blijft mij intrigeren.

 

In mijn coachingspraktijk richt ik me op mensen die, vaak na een persoonlijke crisis, op zoek zijn naar antwoorden op de vraag wie ze nu werkelijk zijn. En wat hun leven betekenis geeft. Meer informatie vindt je hier.

 

In mijn fotowerk staan portretten, moderne dans en de natuur centraal. Waarbij in die natuur vaak toch weer een mens opduikt, zichtbaar of onzichtbaar. In veel van mijn werk balanceer ik op de grens tussen scherpte en onscherpte, omdat juist in de imperfectie vaak een poëtische schoonheid naar boven komt. Mijn foto’s, waaronder veel zwart-wit portretten, verschenen onder meer in Het Financieele Dagblad, FD Persoonlijk Magazine, HP/De Tijd en de Uitkrant.

In 2016 werd ik genomineerd voor de Dansfoto van het Jaar. In 2018 exposeerde ik mijn dansfoto’s in cultureel centrum DeMess in Naarden. Daarnaast nam ik de afgelopen jaren deel aan diverse groepsexposities.  Mijn natuurfoto’s waren in 2019 te zien in galerie De Kunstraad in Boekel.

In 2020 exposeerde ik mijn serie Corona Shadows in galerie De Zocherlounge in Bloemendaal. Een visueel dagboek dat ik bijhield in de eerste maanden na de corona-uitbraak. Bij deze expositie verscheen ook het gelijknamige boek. Van dit boek is nog een beperkte aantal exemplaren verkrijgbaar.

Op 2 oktober opent mijn nieuwe expositie Intimacy, waarin vooral portretten en dansfoto’s te zien zullen zijn. Voor meer informatie klik hier

Voor een overzicht van mijn fotowerk mijn klik hier

Daarnaast ben ik actief als docent fotografie. Ik geef workshops voor fotografen die verdieping zoeken in hun werk en begeleidt ook fotografen individueel.

Voordat ik mij helemaal richtte op fotografie en coaching was ik 35 jaar in dienst bij het Het Financieele Dagblad, als schrijvend journalist, als adjunct-hoofdredacteur en als fotograaf. De laatste jaren richtte ik mij voor het FD vooral op grotere interviews, onder meer met schrijvers, filosofen en andere denkers. Daarnaast was ik columnist en opinieredacteur.

Al mijn fotowerk is te koop, prijzen op aanvraag. Voor contact daarover mail me op goudswaardmichiel@gmail.com